Petrence Táncegyüttes


A 2007-ben szerveződött csoport kezdetben tanfolyami jellegű táncoktatást biztosított azoknak az érdeklődő felnőtteknek, akik kedvet éreztek magukban arra, hogy megismerkedjenek a magyar néptánccal, annak színes változataival.

Kis idő elteltével igazi együttessé formálódtak, akik már koreográfiák bemutatására is vállalkoztak, így 2008-ban felvették a Petrence Táncegyüttes nevet.

A 20-25 főt számláló csoport tagjai többé-kevésbé kicserélődtek, de sokan táncolnak még az alapítók közül is. Közben csatlakoztak hozzájuk volt jászságosok is, és a környező településekről is járnak táncolni közéjük. (Pl. Nagykátáról, Visznekről, Jászárokszállásról stb.)

A Petrencések rendszeres fellépői a Jászberényi Csángó Fesztiválnak és egyéb városi rendezvényeknek. Az együttes heti egy alkalommal, keddenként próbál a Jászság Népi Együttes Székházában. A próbatermi gyakorláson kívül fontosnak tartják a Petrencések, hogy tanfolyamokon, táborokban és erdélyi gyűjtőutakon is részt vegyenek, minél több forrásból táplálják a tánc iránti tiszteletet, szeretetet.

Koreográfusok és művészeti vezetők: Dudásné Mosóczi Lívia és Dudás Dániel

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.